چگونه اولین الکتروموتور اختراع شده است؟

اولین الکتروموتور-مقاله

چگونه اولین الکتروموتور اختراع شده است؟ این سوال است که ممکن است ذهن بسیاری از ما را درگیر کند بنابراین درباره این مطلب در این مقاله صحبت کردیم.در طول سال ها، موتور الکتریکی به طور گسترده ای تکامل یافته است و همچنان نقش کلیدی (و رو به رشد) را در جامعه امروز ایفا می کند.موتور الکتریکی یک ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. یک ژنراتور الکتریکی از نظر مکانیکی مشابه موتور الکتریکی است، اما به صورت معکوس عمل می کند و تفاوت هایی با الکتروموتور دارد و انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.

موتورهای الکتریکی می توانند از منابع جریان مستقیم (DC) مانند باتری ها یا یکسو کننده ها یا با منابع جریان متناوب (AC) مانند شبکه برق، اینورترها یا ژنراتورهای الکتریکی تغذیه شوند. موتورهای الکتریکی نیروی خطی یا چرخشی (گشتاور) تولید می کنند که برای به حرکت درآوردن برخی مکانیسم های خارجی در نظر گرفته شده است. آنها به طور کلی برای چرخش مداوم یا برای حرکت خطی در فاصله قابل توجهی نسبت به اندازه آن طراحی شده اند. به طور کلی موتورهای الکتریکی وسیله بسیار مهمی در صنایع مختلف و یا مصارف خانگی هستند .اما روند اختراع و تکامل الکتروموتور چیست؟ پس با ما همراه شوید.

الکتروموتور چیست؟

الکتروموتور وسیله ی صنعتی مهمی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند و کاربرد بسیار مهمی در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی ، فولاد ، پلاستیک سازی ، سیمان، معدن، کشاورزی و حتی مصارف خانگی و …. دارد چون چرخ صنعت با این وسیله مهم به گردش در می آید. در ادامه به اولین اختراع الکتروموتور و نحوه تکامل آن می پردازیم.

پیشینه الکتروموتور و تکامل آن

اینکه چگونه اولین الکتروموتور اختراع شده است؟بدین صورت بوده که:

اولین بار هانس کریستین اورستد(Hans Christian Orsted) فیزیکدان دانمارکی در سال 1820 متوجه شد جریان الکتریکی تاثیر مغناطیسی دارد و نتیجه این اکتشاف ، تحقیق درباره الکترومغناطیس و در نتیجه ساخت اولین موتور الکتریکی بود.

در همان سال آندره ماری(Andre Marie) موفق به کشف قانون آمپر و اختراع سیم شد و در سال 1821 مایکل فارادی (Michael Faraday)فیزیکدان انگلیسی نشان داد وقتی یک سیم مغناطیسی در میدان الکتریکی قرار بگیرد ، شروع به چرخش وتولید نیروی مکانیکی می کند. همینطور او به دلیل کشف قانون القا که همان ایجاد جریان الکتریکی در نتیجه تغییر میدان مغناطیسی است شناخته می شود.و قطعاً این یکی از پیشرفت های اساسی در زمینه علم برق بود.

اولین وسیله چرخشی که توسط الکترومغناطیس هدایت می شود توسط پیتر بارلو (Peter Barlow)فیزیکدان انگلیسی در سال 1822 که همان چرخ بارلو است ساخته شد.

چرخ بارلو-مقاله

سال 1856 با ساخت دینام دنیای موتور الکتریکی متحول شد، ورنر فون زیمنس (Werner von Siemens)محقق و صنعتگر آلمانی با ثبت اختراع دینام امکان تولید انرژی الکتریکی را در مقیاس بزرگ فراهم کرد.

در سال 1886 نیکولا تسلا (Nikola Tesla)مخترع آمریکایی اصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد و راهی برای استفاده از میدان مغناطیسی دوار به منزله نیروی مکانیکی باز کرد وی در زمینه طراحی سیستم های برق جریان متناوب هم فعالیت داشت ، پیش از آن این موتورها بوسیله حرکت دائمی یکی از هادی ها درمیان  میدان مغناطیسی ثابت حرکت خود را شروع می کردند.او با استفاده از این اصول انواع موتورها از جمله الکتروموتور القایی  طراحی کرد که دارای سیستمی بود که به علت امکان انتقال به نقاط دور با ولتاژ بالا،  به سرعت در اروپا و آمریکا بعنوان سیستم انتقال و توزیع انرژی الکتریکی گسترش پیدا کرد.

و این سرآغاز اختراع انواع موتورهای الکتریکی اعم از موتورهای القایی خطی و موتورهای جریان مستقیم یا DC و موتورهای جریان متناوب  یاAC  و موتورهای خاص دیگر توسط افراد بسیار گردید.

تردیدی وجود ندارد که اختراع الکتروموتور زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داد و تحول عظیمی را در صنعت ایجاد کرد که امروزه استفاده گستره ای از آن می شود.

انواع مختلفی برای الکتروموتورها وجود دارد که ما در این مقاله از آنها نام می بریم و توضیح هرکدام از آنها را در مقالات مرتبط دیگر آورده و به بررسی آنها می پردازیم.

انواع مختلف الکتروموتور

موتورها انواع مختلفی دارند. برخی از انواع موتور عبارتند از:
– موتور خود تحریک
– موتور کمپوند
– موتور AC
– موتور DC
– موتور موازی
– موتور القایی
– موتور رلوکتانسی
– موتور مغناطیس دائم (PMDC)
– موتورهای خاص
– موتور پله ای
– موتور هیسترزیسی
– موتور DC بدون جاروبک
– موتور سنکرون
– موتور سری
– موتور پونیورسال

در ادامه بهتر است ناگفته نماند که شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقالات بعدی ما را مطالعه کنید و در صورت تمایل دانش خود را با ما به اشتراک بگذارید.

جمع بندی

در دنیای صنعت می توان گفت در هر جایی که حرکتی باشد، حتما الکتروموتور نیز وجود دارد که باعث این حرکت شده است. همه افراد جامعه حتی اگر اطلاعات کافی نداشته باشند، حتما با الکتروموتور، دینام یا همان موتور الکتریکی برخورد داشته‌اند حتی در مصارف خانگی هم از الکتروموتورها استفاده می شود بنابراین یک موتور الکتریکی ، دستگاه بسیار مهمی در حوزه صنعت است. البته الکتروموتور تک فاز ، الکتروموتور سه فاز ، کاربرد، قیمت، ساختار و ویژگیهای آنها ،بحث بسیار گسترده ای هستند که در این مطلب نمی گنجد ، بنابراین مطالب بعدی ما را از دست ندهید.

قطعاً بحث مربوط به الکتروموتورها بسیار گسترده است و شامل موارد زیاد می شود که در این مقاله نمی گنجد ، پس کارشناسان ما در شیبا صنعت با جمع آوری اطلاعات بسیار در این زمینه ، سعی کردند تا مقالات متنوعی را با شما عزیزان به اشتراک بگذارند.

منابع : ویکی پدیا

مدت زمان مطالعه : 3 دقیقه

برای هر چه بهتر شدن شیبا صنعت در ارائه خدمات و اطلاعات لطفا امتیاز خود را وارد کنید.
[آمار کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *