نصب الکتروموتور روی گیربکس | نحوه نصب و راه اندازی آن
نحوه نصب الکتروموتور روی گیربکس و راه اندازی آن
بنابراین نصب صحیح الکتروموتور روی گیربکس بسیار مهم است، ما در این مطلب به نحوه نصب الکتروموتور روی گیربکس و راه اندازی آن می پردازیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
رعایت نکات اولیه نصب
ایمنی قبل از نصب
قطعاً قبل از هر اقدامی جهت نصب الکتروموتور روی گیربکس، رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت است، و از بروز آسیب های جدی به دستگاه جلوگیری میشود. بنابراین قبل از هر کاری، برای به حداقل رساندن خطر مطمئن شوید که از تجهیزات حفاظت مناسب استفاده میکنید.
باید توجه داشته باشید که گیربکس در هنگام حمل و نقل آسیب نبیند، و در صورت نیاز قبل از نصب گیربکس را کاملاً تمیز کنید تا هنگام نصب از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. چون مواد شیمیایی روی مهر و موم ها می توانند باعث خراب شدن و نشت از آن شوند.
استحکام محل نصب
جهت جلوگیری از لرزش های احتمالی، از استحکام محل نصب الکتروموتور روی گیربکس اطمینان حاصل کنید، و حتماً گیربکس صنعتی محکم به یک پایه پیچ شود تا از ارتعاش آن جلوگیری شود. امکان ضرباتی به گیربکس و همچنین گریپاژ و بار بیش از اندازه وجود دارد، که همه آنها باید چک شود، و در این صورت از کوپلینگ های هیدرولیکی ، محدود کننده های گشتاور نیرو ، کلاچ و غیره استفاده شود.
دقت کنید که در الکتروگیربکس از بستن موتور به شاسی خودداری فرمایید. زیرا بستن موتور به شاسی باعث میشود هم محور بودن شفت موتور و گیربکس دچار انحراف شده و مشکلاتی از قبیل آسیب به بیرینگ، داغ کردن بیرینگ، شکستن محور ورودی، سر و صدا و نیز روغن ریزی از محل کاسه نمد اتفاق بیفتد در این گونه موارد کافی است فقط گیربکس به صورت کاملاً تراز و محکم به شاسی بسته شود.
همینطور بررسی مشخصات فنی گیربکس صنعتی نیز برای اقدام به نصب الکتروموتور روی گیربکس، مهم است. حتماً موارد ذکر شده در کاتالوگ محصول را مطالعه کنید و اجزای دیگر مانند الکتروموتور را متناسب با مشخصات فنی کالا تهیه کنید. در صورتی که کاتالوگ محصول در دسترس نبود، نسبت تبدیل، گشتاور و دور خروجی گیربکس را محاسبه نمایید، و یا با کارشناسان این حوزه مشورت کنید.
کوپل دقیق شفت
در زمان نصب الکتروموتور روی گیربکس، باید شفت گیربکس و الکتروموتور در یک محور قرار بگیرند. همینطور اگر از چرخ تسمه برای منتقل کردن حرکت الکتروموتور به گیربکس استفاده میشود، دقت در تنظیم تسمه، از شل شدن تسمه که باعث لغزش میشود جلوگیری میکند.
تنظیم تسمه بایستی با دقت انجام شده و در زمان بندی مشخص مورد بازرسی قرار گیرد، زیرا بعد از مدتی که از کار دستگاه میگذرد، تسمه کشیده و شل میشود که سبب لغزش بیش از حد میشود. اگر تسمه شل باشد، لغزش زیاد شده و انتقال دور به درستی انجام نمیشود و اگر بیش از حد سفت باشد سبب فشار شعاعی زیاد به بیرینگ و داغ شدن و خرابی آنها خواهد شد.
پیش از راه اندازی الکتروگیربکس، حتماً توجه کنید که شفت ورودی موتور الکتریکی و شفت خروجی گیربکس با هم، هم محور باشند. زیرا یکی از بیشترین موارد خرابی در گیربکس ها عدم رعایت همین نکته مهم است، که حتما در مراحل نصب الکتروموتور روی گیربکس باید رعایت شود.
بازرسی نهایی
آخرین مرحله نصب الکتروموتور روی گیربکس بازرسی کلی و دقیق است. با دقت بررسی کنید که همه اتصالات صحیح و ایمن هستند و هیچ یک از قطعات ناهماهنگی و لقی ندارند. پس از اطمینان، منبع تغذیه را متصل کرده و دستگاه را جهت عملکرد صحیح الکتروموتور تست کنید. اگر متوجه لرزش یا صدای بیش از حد شدید، نشان از آن است که اتصالات به صورت مناسب انجام نشده است.
به طور کلی حالت های نصب الکتروموتور روی گیربکس بر اساس استاندارد به سه دسته تقسیم بندی میشود:
- اتصال پایه (Foot Mounted)
- اتصال فلنچ (Flange Mounted)
- ترکیبی از حالت اول و دوم
برای نصب الکتروموتور روی گیربکس، توجه داشته باشید که موتور را به شاسی نبندید. زیرا باعث انحراف هم محور بودن گیربکس و شفت موتور میشود و مشکلاتی از قبیل آسیب و داغی بیرینگ، شکستن محور ورودی، روغن ریزی کاسه نمد و ایجاد سر و صدای گیربکس بوجود می آید و حتماً باید محکم و تراز شده باشد.
همینطور در صورتی که برای نصب پایه های گیربکس به سوراخکاری نیاز داشتیم، آن را بصورت دقیق انجام میدهیم. سپس پایه های گیربکس را با استفاده از پیچ و مهره به محل نصب محکم میکنیم. همچنین در این بخش، هم محوری شفت ها با دقت انجام میگیرد. اهمیت این موضوع از آنجایی است که در صورت عدم هم محوری، مشکلاتی مانند سایش قطعات، لرزش و سر و صدای زیاد، کاهش بهرهوری و غیره رخ میدهد.
انتقال دور در صورت لغزش و وجود ارتعاشات صحیح انجام نمیشود و همچنین فشار زیادی را به بیرینگ وارد میکند که باعث بروز مشکلات زیادی میشود. همینطور برای خراب نشدن کاسه نمد در رنگ آمیزی گیربکس در هنگام نصب روی موتور الکتریکی از آغشته شدن کاسه نمد به رنگ جلوگیری کنید.
هنگامی که جهت نصب گیربکس را تعیین میکنیم، باید محل تهویه هوا یا روغن گیربکس را به سمت بالا قرار دهیم. همچنین محور گیربکس سوراخ شده باشد تا قابلیت نصب روی چرخ دنده مورد نصب، را داشته باشد. معمولاً، برای تمام انواع گیربکس صنعتی پیشنهاد میشود که توان انتقالی به تدریج زیاد شود و یا اینکه در ساعت های اولیه کار فقط ۵۰ تا ۷۰٪ حداکثر بار اعمال شود.
همچنین جهت نصب الکتروموتور روی گیربکس، اتصال به منبع تغذیه طبق نمودار یا دستورالعمل سازنده نیز اهمیت دارد. جهت جلوگیری از مشکلات و خطرات احتمالی، از اندازه مناسب سیم و روشهای صحیح اتصال اطمینان حاصل کنید. و یا از کارشناسان و متخصصان حوزه برق مشورت بگیرید.
نکات روغن کاری دستگاه
هنگام روغن کاری در ابتدا محل تماس شاسی نصب و پایه گیربکس را تمیز کنید و بعد از آن اقدام به انجام این کار کنید. چون این عمل باعث جلوگیری از زنگ زدگی شاسی نصب و پایه گیربکس خواهد شد. همچنین سطح روغن گیربکس را حتماً چک کنید.
زمانی که قصد نصب کردن گیربکس را بر روی الکتروموتور دارید، حتماً محفظه روغن را پر کنید. با توجه به جهت نصب گیربکس، روغن باید اضافه یا تا حدی تخلیه شود. توجه کنید که روغن را زیاد اضافه نکنید زیرا باعث داغ کردن بیش از حد و نشت از محل های آب بندی شده میشود همچنین روغن بسیار کم باعث خرابی چرخ دنده ها میشود.
محفظه روغن به صورت مداوم بازبینی شود و بعد از مدت زمان لازم تعویض شود. هنگامی که گیربکس نصب و آزمایش میشود، دمای گیربکس باید کنترل شود. اگر دما بیش از حد بالا بود، بارهای اضافی، دمای بالای محیط و هواگیری مناسب را بررسی کنید.
دقت کنید که زمانی که گیربکس با گریس ترکیبی یا روغن معدنی، روغن کاری شده باشد نیاز به تعویض سریع روغن نمی باشد. همینطور جهت افزایش راندمان کاری گیربکس صنعتی اگر از روغن های معمولی استفاده می شود، بهتر است بصورت مداوم، سطح روغن را بازرسی و روغن پس از ۴۰۰۰ ساعت کار تعویض گردد. اما اگر از روغن ترکیبی استفاده شده است لازم است تا پس از ۸۰۰۰ ساعت کار تعویض روغن دستگاه عوض شود.
یک نظر
عالی