فروشگاه شیبا صنعت

سبد خرید شما خالی است.

انواع نویز الکتروموتور

نویز الکتروموتور

انواع نویز الکتروموتور – شیبا صنعت

انواع نویز الکتروموتور و صداهایی که یک موتور هنگام کار ایجاد می‌کند، ممکن است علت های مختلفی داشته باشد، در واقع هر موتور الکتریکی اعم از اینکه الکتروموتور تک فاز باشد یا الکتروموتور سه فاز با توجه به عملکردی که دارد شامل صداهای مرتبط زیادی است.

برخی از این صداها عادی هستند اما برخی صداهای دیگر موتور غیر معمول هستند و دلایل بسیاری دارند که سعی می‌کنند چیزی به شما بگویند. حتی این مورد ممکن است در الکتروموتورهای پرفروش ما، یعنی الکتروموتور سه فاز آلومینیومی 1400 دور و یا الکتروموتور تکفاز چدنی 1400 دور هم پیش بیاید.

همانطور که می‌دانیم، الکتروموتورها ماشین های بسیار مهمی در صنعت هستند که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند و باعث به گردش درآمدن چرخ کارخانجات و یا حتی مصارف خانگی می‌شوند، لذا نیاز به مراقبت دارند و بدین صورت است که به تعمیر و نگهداری بسیار کمی نیاز دارند مخصوصاً اگر مرتباً بازرسی شوند.

بررسی و پیدا کردن علل انواع نویز الکتروموتور و یا مواردی که منجر به آسیب این دستگاه پراهمیت می‌شود به ما کمک می‌کند تا از خرابی احتمالی سیستم جلوگیری کرده و مانع ایجاد یک هزینه سنگی جهت تعویض موتور شویم، به طور کلی مراقبت و در نهایت برطرف کردن مشکل دستگاه هزینه کمتری از تعویض آن برای کاربران دارد.

در این مقاله سعی کردیم تا دلایل مختلف ایجاد صداهای موتورهای الکتریکی و نحوه استفاده از این صداها به عنوان نشانه ای از الگوهای خرابی آینده را بررسی می کنیم.پس با ما همراه شوید .

معرفی انواع نویز الکتروموتور

یک کارشناس فنی تعمیرات و نگهداری با تجربه، سطح صدای طبیعی یک موتور الکتریکی چه الکتروموتور تک فاز باشد یا سه فاز را با بررسی های منظم می‌تواند مشخص کند، که پس از این مرحله به راحتی می توان متوجه هرگونه تغییر در صدای طبیعی موتور شد.

پس انواع نویز الکتروموتور را با بازرسی مداوم موتور می‌توان تشخیص داد. باید توجه داشت که عیب یابی به موقع و تعمیر الکتروموتور از بروز هزینه های جانبی و خسارت های ناشی از آن جلوگیری می‌کند.

یکی از بهترین راه‌ها برای بررسی موتور، شناخت صدای مخصوص آن و گوش دادن منظم به آن است. این نه تنها یک کار ساده است، بلکه برای یک کارشناس متخصص تقریباً منوط به دلیلی می‌شود و احتمالاً بهترین سیستم هشدار اولیه موجود است.

علل احتمالی انواع نویز الکتروموتور

انواع نویز الکتروموتور به یکی از سه دلیل زیر است :

  • نویز الکتریکی (مغناطیسی)
  • نویز مکانیکی
  • نویز بادخوری و فن

نویز الکتریکی (مغناطیسی)

علت این مورد می‌تواند نتایج حاصل از نیروهای مکانیکی مثل فشار ناشی از جاذبه و دافعه قطعات مغناطیسی در میدان مغناطیسی متناوب آن می‌تواند باشد.

نویز مکانیکی

این مورد شایع ترین علت انواع نویز الکتروموتور به ویژه الکتروموتور سه فاز است. دلایل آن می تواند یاتاقان نامناسب، ناهمترازی، یا اتصال نامناسب با سیستم دوار باشد.

نویز بادخوری و فن

صدای بادخوری یا فن علت اکثر صداهای غیرقابل توضیحی است که از موتورهای الکتریکی می‌آید. این صدا در موتورهای پرسرعت مانند موتورهای دو ویا چهار قطب بیشتر دیده می‌شود. علت این صدا انسداد مجراهای هوا نزدیک به قسمت چرخان موتور یا همان روتور است.

منابع احتمالی نویز الکتروموتور

قطعاً یافتن منبع انواع نویز الکتروموتور سخت تر از برطرف کردن مشکل است، اما همانطور که قبلاً ذکر شد، اگر صدای کارکرد عادی موتور ضبط یا شناخته شده باشد، مشاهده هر گونه تغییر در سطوح نرمال صدای موتور آسانتر خواهد بود. و این می تواند شما را در مسیر درستی برای بررسی موضوع قرار دهد، قبل از اینکه مشکل بزرگتری برای موتور و فرآیند سیستم شما ایجاد کند.

در ادامه برخی از دلایل احتمالی از آنچه که ممکن است سطح نویز الکتروموتور را افزایش دهد آورده شده است:

1- یک ناهمترازی مختصر یا شفت موتور خم شده صدای هوم (humming sound) تولید می‌کند.

این مسئله، می تواند نتیجه بارگذاری بیش از حد موتور مانند موتور جرثقیل که برای بلند کردن بار سنگین تر از آنچه طراحی شده است باشد استفاده می‌شود و یا شاید شافت موتور با چیزی برخورد کرده باشد.

2- در صورت وجود نقص جزئی در سیستم انتقال متصل به شافت موتور، صدای مشابهی رخ خواهد داد.

اتصالات مکانیکی به موتورهای الکتریکی معمولاً دلیل اصلی الگوهای خرابی هستند، موتورهایی که از طریق تسمه، زنجیر یا گیربکس به بارها متصل می‌شوند، تحت تأثیر هر گونه خرابی در این اتصالات قرار می‌گیرند و یک نقص جزئی در تسمه یا زنجیر احتمالاً باعث ایجاد صدای بیش از حد در الکتروموتور می‌شود.

این نوع نویز را می‌توان به آسانی با جداکردن تسمه یا زنجیر و مشاهده اینکه نویز ناپدید می‌شود یا خیر، چک کرد.

3- پوشش فن آسیب دیده ممکن است خم شده و در حین کار با پروانه فن تماس برقرار کرده و صدای زیادی ایجاد کند.

این یکی از شایع ترین دلایل سر و صدای بیش از حد موتور در نظر گرفته می‌شود. یک کاور فن امکان دارد ضربه خورده به داخل خم شود که در این حالت هنگام کار صدایی بیش از حد معمول ایجاد می‌کند.

4-ممکن است خود فن یا قسمت هایی از آن شکسته شود و باعث ایجاد صدای بیش از حد گردد.

گاهی اوقات ممکن است که خود فن خنک کننده خراب شود و قسمت های شکسته آن در داخل کاور باقی بماند و در هنگام کار موتور صدا ایجاد کند. این نیز یکی از دلایل بسیار رایج صدا در موتورها است. همچنین شکستن بخش های از پره فن عدم تقارن ایجاد کرده و باعث ایجاد صدا و لرزش می‌گردد.

5-آسیب به یاتاقان موتور یا کمبود گریس

خرابی یاتاقان یکی از رایج ترین خرابی های موتورها است، در واقع خرابی موتور الکتریکی معمولاً به دلیل خرابی یاتاقان‌ها یا سوختن سیم پیچ است.

یاتاقان های موتور دو نوع هستند:

  • یاتاقان‌های بدون نیاز به تعمیر و نگهداری، که در دو طرف بلبرینگ آب بندی شده‌اند، گریس را در داخل نگه می‌دارند و به آلاینده ها اجازه ورود به داخل یاتاقان را نمی‌دهند.
  • بلبرینگ های آب بندی نشده، این بلبرینگ ها با تعویض گریس یاتاقان‌ها نیاز به تعمیر و نگهداری دوره ای دارند.

صداهای بیش از حد مرتبط با یاتاقان به احتمال زیاد نشانه هایی از خرابی بلبرینگ را نشان می‌دهد.

در صورتی که یاتاقان‌ها آب بندی نشده باشند، یک آزمایش ساده با تزریق مقداری گریس به داخل آن در حالی که موتور در حال کار است انجام دهید و بررسی کنید که آیا صدا از بین می‌رود یا نه. اگر پس از این اقدام صدا ناپدید نشد، احتمالاً باید بلبرینگ را در اولین توقف در تولید تعویض کنید.

6- کار کردن موتور با یک درایو فرکانس متغیر

هنگامی که یک موتور توسط VFDیا درایو فرکانس متغیر به حرکت در می‌آید، می‌تواند منجر به سطوح بالاتر نویز شود. زیرا VFD هارمونیک هایی تولید می‌کند که اجزای مختلف موتور را در فرکانس طبیعی خود تحریک می‌کند و باعث افزایش نویز می‌شود، که از دلایل انواع نویز الکتروموتور است .

توضیح : درایو فرکانس متغیر یا Variable Frequency Drive که به صورت مخفف VFD نامیده می‌شود، نوعی کنترل کننده موتور است که با تغییر دادن فرکانس و ولتاژ اعمال شده به الکتروموتور آن را به گردش در می‌آورد. نامهای دیگر VFD عبارتند از: درایو سرعت متغیر، درایو سرعت قابل تنظیم، درایو فرکانس قابل تنظیم، درایو AC، میکرودرایو و اینورتر هستند.

7-خرابی های تک فاز

پایانه ها و اتصالات موتور باید به طور منظم بازرسی شوند و در صورت نیاز محکم شوند، اگر پیچ ترمینال شل شود ممکن است باعث ایجاد یک اثر تک فازی شود که باعث ایجاد صدای هوم زیاد می شود. و سپس شما یکی از دو مورد زیر را خواهید داشت:

  • اگر موتور کار نمی کند:

صدای هوم وجود خواهد داشت، موتور نمی تواند راه اندازی شود و اگر محافظ مناسبی برای قطع برق وجود نداشته باشد، سیم پیچ های موتور می‌سوزند.

  • اگر موتور کار می‌کند:

موتور به کار خود ادامه می‌دهد، اما در سرعت پایین تر، صداهای هوم نیز شنیده می‌شود، جریان موتور افزایش می‌یابد و اگر محافظ مناسبی برای قطع برق وجود نداشته باشد، سیم پیچ های موتور می‌سوزند.

8- نویزهای ارتعاشی

ناهمترازی موتور در کوپلینگ با سیستم های محرک یا نصب نادرست موتور می‌تواند باعث ایجاد صداهای بیش از حد به دلیل افزایش سطح ارتعاش شود، که یکی از دلایل مهم انواع نویز الکتروموتور است.

نحوه بررسی انواع نویز الکتروموتور

چگونه انواع نویز الکتروموتور را بررسی کنیم؟

برای بررسی انواع نویز الکتروموتور، اولین چیزی که باید به آن اهمیت داد این است که متوجه شوید صدای موتور بیش از حد وجود دارد. اگر نمی‌توانید متوجه شوید که سطح صدای موتور شما بالاتر از حد معمول است، در این صورت حتی چیزی برای بررسی ندارید و احتمالاً خیلی زود با خرابی روبرو خواهید شد.

اولین قدم این است که سطح صدای طبیعی الکتروموتور خود را بدانید، یک کارشناس فنی این تجربه را خواهد داشت که چه زمانی صداهای موتور بالاتر از آنچه که باید باشد است و یا غیرطبیعی است.و سپس اقدامات لازم را انجام خواهد داد، راه دیگر داشتن صدای موتور سالم، استفاده از دستگاه های مناسب و سپس اندازه گیری منظم و مقایسه آنها برای بررسی الگوهای خرابی است.

هنگامی که متوجه افزایش صدای موتور می شوید، باید دلیل صداهای بیش از حد و انواع نویز الکتروموتور را شناسایی کنید، در اینجا چند نکته ذکر شده است:

  • همترازی و محل نصب موتور را بررسی کنید.
  • کاور فن موتور و خود فن موتور را بررسی کنید.
  • بار موتور را بررسی کنید گهگاه گیربکس متصل به موتور ایراد دارد اما ما ایراد را در موتور جستجو می کنیم.
  • یاتاقان موتور را بررسی کنید. در صورت لزوم مقداری گریس اضافه کنید و سطح سر و صدا را بررسی کنید.
  • سیستم انتقال بین موتور و بارهای محرک را بررسی کنید.
  • تک فاز شدن موتور را بررسی کنید.
  • مسیرهای تهویه موتور را بررسی کنید، مسیرهای مسدود شده ممکن است باعث ایجاد صداهای زیاد شوند.

در نهایت

تجزیه و تحلیل انواع نویز الکتروموتور یک راه بسیار خوب برای شناسایی الگوهای خرابی موتور است. چراکه از هزینه های احتمالی جلوگیری می‌شود. ایجاد حسی سطح نویز معمولی به شناسایی سریع مشکلات قبل از ایجاد مشکلات بزرگتر برای موتورها و عملکرد سیستم شما کمک می‌کند.

در نهایت شما می توانید برای مشاوره و راهنمایی در زمینه انواع نویز الکتروموتور با کارشناسان ما در شیبا صنعت تماس بگیرید. ما همواره در کنار شما هستیم.

برای هر چه بهتر شدن شیبا صنعت در ارائه خدمات و اطلاعات لطفا امتیاز خود را وارد کنید.
[آمار کل: 0 میانگین: 0]

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *