نحوه عیب یابی الکتروموتور
نحوه عیب یابی الکتروموتور – شیبا صنعت
نحوه عیب یابی الکتروموتور از این جهت اهمیت زیادی دارد که با شناسایی و اقدام به موقع از هزینه های بسیاری که خرابی الکتروموتور ممکن است به بار بیاورد، می توانیم جلو گیری کنیم. ما در این مقاله مراحلی که گام های اصلی نحوه عیب یابی الکتروموتور، خواه الکتروموتور تکفاز و یا الکتروموتور سه فاز باشد را آورده ایم.
با چند مرحله تست و آزمون کارکرد، به راحتی عیب الکتروموتور را میتوان مشخص کرد. حتی ممکن است نویز الکتروموتور دلیلی برای خرابی آن باشد که باید بررسی شود. ولی برای انجام مراحل پیچیده تر نیاز است که عیب الکتروموتور توسط متخصص مشخص شود.
در واقع بررسی زود هنگام عیب الکتروموتور و اقدام سریع برای تعمیر آن، از هزینه و ضرر جدی جلوگیری میکند چون اگر عملکرد این وسیله مهم مختل شود به چرخ صنعت مربوطه هم آسیب میزند. الکتروموتورهای پرفروش بازار عبارتند از الکتروموتور سه فاز آلومینیومی 1400 دور و الکتروموتور تک فاز چدنی 1400 دور، که با شناسایی عیوب آنها می توان راندمان کاری آنها را بالا برد.
با مطالعه این مقاله تا حدودی با نحوه عیب یابی الکتروموتور آشنا میشویم، امیدواریم بتوانیم اطلاعات لازم درباره این موارد را به شما بدهیم تا خریدی امن داشته باشید و بتوانید در نگهداری محصولات خود توانمند شوید.
6 عامل مهم خرابی الکتروموتورها:
برای نحوه عیب یابی الکتروموتور باید این عوامل را شناسایی کنیم:
1-گرمای بیش از حد و درجه حرارت بالا
الکتروموتورها معمولاً در دمای بالا قرار دارند بنابراین بیش از حد گرم میشوند که این افزایش دما مانع عملکرد درست الکتروموتور میشود.
برای جلوگیری از افزایش دما در الکتروموتورها بهتر است از یک سیستم خنک کننده و یک تهویه استفاده شود که در صورت بروز مشکل در سیستم خنک کننده سیستم تهویه به عنوان سیستم پشتیبان وارد عمل شود و مانع از گرم شدن بیش از حد الکتروموتور شود.
2-وجود آلودگی ها و ذرات گرد و غبار
وجود آلودگی ها از دلایل متداول خرابی های الکتروموتور میباشد. آلاینده ها میتوانند با مسدود کردن فن خنک کننده باعث افزایش دمای الکتروموتور شده و عملکرد آن را مختل کنند. همچنین نفوذ ذرات گرد و غبار باعث صدمه دیدن عایق الکتروموتور شده و آن را در معرض خطرات گوناگونی قرار میدهد.
3-اضافه جریان
الکتروموتور به دلایل مختلفی جریان بیشتری میگیرد. این عوامل اصولا قابل پیش بینی نیستند. اما میتوان با نصب کردن دستگاههایی در هنگام سیم پیچی مانع از گرفتن اضافه جریان شد. این دستگاه ها به صورت خودکار در هنگام مواجهه با اضافه جریان اقدام به قطع جریان میکند.
4-وجود رطوبت
وجود رطوبت باعث خوردگی و زنگ زدگی شافت موتور، یاتاقانها و روتورهای آن میشود. همچنین قرارگیری الکتروموتور در معرض رطوبت باعث آسیب دیدن عایق آن میشود. اگر به مدت طولانی از الکتروموتور استفاده نمیکنید حتما آن را در جای خشک نگه دارید در غیر این صورت الکتروموتور شما در معرض خطرات زیادی قرار میگیرد.
5-لرزش
یکی از راههای نحوه عیب یابی الکتروموتور بررسی لرزشها است. لرزشها و ارتعاشات میتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. خوردگی قطعات یا ناهماهنگی موتور و یا ثابت نبودن جای موتور از دلایل عمده ای است که باعث لرزش میشود.
6-روغنکاری
روغن کاری یکی از مهم ترین عملی است که هم در سالم نگه داشتن الکتروموتور موثر است و هم باعث ایرادات زیادی میشود. روغن کاری درست و به موقع مانع از خوردگی ها و ساییدگی ها قطعاتی مثل بلبرینگ میشود. استفاده نادر ست از روغن یا مقدار نامناسب و یا نوع غیر استاندارد روغن باعث آسیب دیدن الکترو موتور میشود.
همیشه درهنگام روغنکاری به نوع روغن و تناسب آن با دستگاه، مدار لازم آن و ویسکوزیته روغن (ویسکوزیته مهمترین خاصیت فیزیکی روغن روان کننده است. ویسکوزیته توانایی حمل بار روغن و همچنین چگونگی گردش آن را تعیین میکند. به عبارت دیگر، ویسکوزیته مقاومت سیال در برابر جریان را مشخص میکند. هرچه ویسکوزیته یک مایع بیشتر باشد، ضخیم تر است و مقاومت بیشتری در برابر جریان دارد) توجه کنید.
انواع عیب ها
عیب های الکتروموتور به دو صورت الکتریکی و مکانیکی اتفاق میافتد که برای نحوه عیب یابی الکتروموتور باید با آنها آشنا شویم، در ادامه خلاصه ای از آنها را بررسی میکنیم.
عیب در مسیر جریان (عیب الکتریکی)
در فرآیند تعمیر الکتروموتور اگر مطمئن شدیم که وسیله مورد نظر از لحاظ مکانیکی مشکلی ندارد، باید قسمت های الکتریکی موتور را بررسی کنیم. عیب های الکتریکی معمولاً در مسیر های جریان برق به وجود می آید. که این عیوب به شرح زیر میباشد:
توقف الکتروموتور پس از روشن شدن
الکتروموتورهای تک فاز، گاهی ممکن است پس از روشن شدن به کار خود ادامه ندهند. این الکتروموتورها، هنگامی که موتور الکتریکی به حدود 75 تا 80 درصد سرعت کامل خود میرسد، سوئیچ گریز از مرکز باز شده و در نتیجه برق AC را از سیم پیچ شروع یا خازن، قطع میکند و به سیم پیچ اصلی متصل میکند. بنابراین باید موارد زیر بررسی شود:
1-عیب سوئیچ گریز از مرکز
در این مورد باید وضعیت کنتاکت ها بررسی و اصلاح گردد، یا سوئیچ تعویض شود. در غیر این صورت، باعث سوختگی الکتروموتور خواهد شد. وضعیت معیوب کنتاکت ها:
- کنتاکت ها گرفتگی دارند.
- کنتاکت ها آزادانه حرکت نمیکنند.
- آرک در کنتاکت ها
- کنتاکت ها به هم جوش داده میشوند.
2-ایراد سیم پیچی
اگر مشکل از کلید گریز از مرکز نباشد، مشکوک به ایراد سیم پیچی یا سیم پیچی اشتباه الکتروموتور هستیم:
از بین رفتن روکش سیم پیچی که علت اصلی آن ایجاد حرارت در بار های سنگین است، که متعاقبا با از بین رفتن این روکش ایجاد اتصال کوتاه و در نهایت سوختن الکتروموتور میشود. در تعمیرات الکتروموتور راه تشخیص وجود مشکل، بررسی چشمی و راه دیگر استفاده از اهم متر میباشد.
یکی از دلایل عمده سوختگی در ساختار سیم پیچ الکتروموتور را نارسایی بخش بلبرینگ و یاتاقانها دانست. در حالت کلی در صورتی که قسمت یاتاقانها به خوبی کار نکند یا روغن کاری مناسب انجام نشود، موجب ایجاد اصطکاک بین روتور و استاتور و به طبع آن ایجاد حرارت مضاعف کرده و باعث از بین رفتن ساختار عایق سیم لاکی موجود در ساختار سیم پیچ الکتروموتور میشود.
گاهی یک فاز از مدار فعالیت الکتروموتور حذف میشود و در نتیجه بار متعلق به فاز سوخته شده به دو فاز دیگر تحمیل شده و باعث افزایش حرارت و در نتیجه سوختگی سیم لاکی درون ساختار سیم پیچی را در پی دارد.
گاهی نصف سیم پیچی میسوزد که این نمونه از سوختگی زمانی رخ میدهد که از دو عدد کنتاکتور استفاده شود که در عملکرد یکی از این دو کنتاکتور اشکال و نارسایی وجود داشته باشد.
سوختن لکه ای زمانی رخ میدهد که در ساختار سیم پیچی اتصال کوتاه رخ بدهد. یا اتصال بین سیم پیچ و بدنه رخ بدهد. که در این صورت سوختگی موجب توقف الکتروموتور میشود. وجود آلودگی، گرد و غبار و تغییرات ناگهانی ولتاژ عامل ایجاد این نوع سوختگی در سیم پیچ الکتروموتور میشود.
نوع دیگر از سوختگی عبارت است از سوختگی سیستم راه انداز که در ساختار سیم پیچی الکتروموتور در نمونه های تک فاز رخ میدهد. اتصال اشتباه سیستم راه انداز و یا اعمال بار های اضافه از عوامل سوختگی سیم پیچ راه انداز میباشد.
نکاتی درباره تعمیر سیم پیچی الکتروموتور
به منظور جلوگیری از آسیب رسیدن به عایق بسته استاتور و تغییر شکل سطوح نشیمن، هنگام از بین رفتن سیم پیچ با عایق سوخته در کوره ها، دمای کوره نباید بیش از 400 درجه سانتی گراد باشد. در موارد دیگر، هنگام از بین رفتن سیم پیچ ها، لازم است که از صدمه به سطوح نشیمن گاه استاتور محافظت کنید.
کیفیت بالای سیم پیچ و روکش لاکی آن به افزایش طول عمر الکتروموتور کمک میکند. برای سیم پیچی الکتروموتور سه فاز پر قدرت باید از درایور استفاده شود. درایور وسیله ای است که از آن جهت تنظیم دور الکتروموتور استفاده میشود. سیم پیچ ها و قطعات باید به طور محکم بسته شوند، عایق شیاری باید محکم به داخل شیارها رانده شوند و هیچ گونه لقی نداشته باشند.
پس از پایان سیم پیچی، جریان و دور الکتروموتور باید با مشخصات پلاک الکتروموتور مطابقت داشته باشد. بعضی از مراکز تعمیر برای سهولت و راحتی در سیم پیچی اقدام به تغییر سایز سیم میکنند، که تغییر در پیکربندی سیم پیچی، کاملا غیر استاندارد میباشد و باعث تغییر امپدانس یا گشتاور خروجی الکتروموتور خواهد شد.
کمتر مراکز تعمیری هستند که آزمایش تایید سیم پیچی را برای کنترل تغییرات رخ داده، قبل و بعد تعمیر الکتروموتور انجام دهند. آزمایش تایید سیم پیچی، شامل آزمایش مقاومت عایق، مقاومت سیم پیچ، آزمایش تلفات هسته و تعادل فاز، آزمایش با پتانسیل بالا، شاخص پولاریزاسیون، ولتاژ پله و آزمایش جرقه است، که باید برای یک تعمیر مطلوب مورد توجه قرار گیرد.
از مراحل مهم در تعمیر الکتروموتور آزمایش هسته استاتور میباشد، که شامل بررسی سلامت هسته، آزمایش مقاومت سیم پیچ استاتور، و برای تست یکپارچگی آهن استاتور آزمایش تلفات هسته و آزمایش نقطه داغ انجام میشود، آسیب جدی به هسته استاتور باعث کاهش راندمان الکتروموتور خواهد شد.
تعمیر و نگهداری الکتروموتور
تعمیر و نگهداری الکتروموتور و نحوه عیب یابی الکتروموتور یک برنامه مدون است و میتواند به صورت خلاصه شامل موارد زیر باشد:
بازه بازرسی و نظارت به نوع الکتروموتور و شرایط کارکردی آن بستگی دارد. موتور به منظور جلوگیری از خرابی و طولانیتر شدن طول عمر آن نیاز به تعمیر و نگهداری و بازرسی منظم دارد. معمولا موتورها و قطعات آن ها بایستی هر 6 ماه تست و در صورت نیاز سرویس و تعمیر شوند.
جلوگیری از ایجاد مشکلات حین عملکرد و اطمینان یافتن از این که موتور به طور مستمر در حالت معمولی یک کارکرد قابل اطمینان را تامین میکند، اهمیت زیادی دارد. از کار افتادگی دستگاه های صنعتی پر هزینه است، بدلیل اینکه اگر قسمتی از فرآیند از کار بیافتد کل فرآیند متوقف خواهد شد.
نگهداری پیشگیرانه موتور با یک مبنای منظم می تواند کمک کند که از خرابی موتور جلوگیری شود و در نتیجه از توقف ناخواسته خط تولید جلوگیری خواهد شد. تهویه درست دستگاه و بررسی مرتب رطوبت و اتصالات شل مانع بروز مشکلات جدی میشود.
اطمینان یافتن از نوع صحیح نگهداری در زمان صحیح باید مورد توجه باشد، به منظور تعیین کردن این دو پارامتر، نیاز داریم عملکرد موتور را به صورت پیوسته و منظم پایش کرده و مشکل را قبل از آنکه رخ دهد شناسایی نماییم.
در تعمیر الکتروموتور بررسی وضعیت خازن مهم است. خازن معمولا درون یک پوشش فلزی قرار گرفته است. که با توجه به پوشش خارجی خازن میتوان متوجه نشت روغن، وجود سوراخ و یا حتی بوی سوختن آن شد.
معمولاً نشانه های یک خازن معیوب این است که اگر الکتروموتور برای مدتی کار کند، خازن بیش از اندازه داغ کرده، تغییر شکل داده و یا به اصطلاح باد میکند. یا در حالتی خاص پلاستیک قسمت پایین خازن حالت نرمی خود را از دست داده و خشک و شکننده شده است. که در تعمیر موتور الکتریکی باید به بازدید و کنترل خازن در نمونه تک فاز توجه شود.
در تعمیرات الکتروموتور باید اطمینان حاصل نمود که کلید قطع و وصل الکتروموتور سالم باشد و برق آن به بدنه سرایت نکند.
عیب در قطعات مکانیکی(عیب مکانیکی)
در عیوب مکانیکی معمولا خرابی قطعات متحرک و ثابت مورد بررسی قرار میگیرند، که باید برای تعمیر الکتروموتور و نسبت به تشخیص عیب و تعویض این قطعات اقدام کرد. در این جا به برخی از از این خرابی ها و دلایل عمده آن اشاره خواهیم کرد.
شکستگی قالپاق ها (درپوش ها)
در هر الکتروموتور معیوب معمولا ابتدا بدنه و درپوش ها بازدید میشوند. شکستگی درپوش ها معمولا زمانی اتفاق میافتد که ضربه ای ناگهانی یا بارهای بیش از حد توان الکتروموتور بر این قطعه وارد شود. این موضوع باعث میشود که حجم قطعه شکسته شده کمی افزایش یابد.
در صورت شکسته شدن موجب بر هم خوردن تعادل الکتروموتور میشود و باعث آسیب رساندن به قطعات متحرک و غیر متحرک شود. در صورتی که ترک و شکستگی مشاهده شود، باید اقدام به جوشکاری در صورت امکان، و در غیر این صورت تعویض کامل آن اقدام نمود.
خرابی بلبرینگ ها
بلبرینگ ها در اصل نقاط اتکای روتور هستند. که در دو طرف الکتروموتور یافت میشود. در تعمیر الکتروموتور دو حالت کلی مورد بررسی قرار میگیرد، اولا این قطعه وظیفه نقطه اتکا و تحمل فشار وارده بر بدنه را دارد، ثانیا وظیفه کاهش اصطکاک بین قطعات ثابت و دوار را بر عهده دارد.
لذا سالم بودن و کنترل این قطعه در فرآیند تعمیر موتور الکتریکی نقش بسزایی در طول عمر دستگاه و همچنین کارکرد مناسب آن دارد. در این رابطه بازرسی منظم، روغن کاری و سرویس های دوره ای مرتب برای آن ها ضروری است. علاوه بر موارد ذکر شده بالا در تعمیر الکتروموتور باید نحوه صحیح قرارگیری الکتروموتور نیز مورد بررسی قرار گیرد.
به طور مثال اگر الکتروموتور برای نصب عمودی طراحی شده باشد، روی پایه افقی نصب شود، به دلیل قرار گرفتن نامناسب الکتروموتور و در نتیجه قرارگیری نامناسب محفظه روغن، با وجود روغن کاری مناسب، روغن به درستی به جریان در نیامده و موجب خشک ماندن بلبرینگ ها خواهد شد. که در نهایت خرابی بلبرینگ ها را به دنبال خواهد داشت.
لنگی محور الکتروموتور
گاهی به خاطر خرابی بلبرینگ ها، با اعمال بار های اضافی بر روی تجهیز موجب تاب برداشتن محور روتور میشود و از حالت تعادل مکانیکی خارج میشود. که به اصطلاح از حالت بالانس خارج شده است. که معمولاً با چشم نیز قابل مشاهده است. در موارد لنگی محور الکتروموتور مشکلاتی که بروز میکند شامل خرابی در تکیه گاه ها، بلبرینگ ها، ایجاد صدا و لرزش های شدید است.
در صورت تشخیص ندادن لنگی محور با چشم می توان آن را از الکتروموتور جدا کرده و توسط دستگاه بالانس مورد بررسی قرار داد. و در صورتی که دستگاه بالانس در اختیار نباشد با متصل کردن روتور به دستگاه تراش می توان لنگی آن را تشخیص داد. در فرآیند تعمیرات الکتروموتور در صورت مشاهده خم شدگی روتور، باید آن را بلافاصله تعویض نمود.
درگیر شدن روتور با استاتور
روتور و استاتور توسط یک فاصله هوایی بسیار کم از یکدیگر جدا هستند. که در صورت برخورد این دو قطعه با یکدیگر مشکلات جدی به وجود میآید. این موضوع می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، مانند خرابی در بلبرینگ ها، جا بجا شدن قالپاق ها و یا شکستگی در آن ها، موجب میشود روتور از حالت تعادل خود خارج شده و با استاتور درگیر شود.
علاوه بر موارد ذکر شده، در تعمیر موتور الکتریکی پر شدن فاصله هوایی بین روتور و استاتور توسط گرد و خاک که بیشتر در محیط های آلوده اتفاق میافتد، نیز می تواند دلیلی بر درگیر شدن روتور و استاتور باشد که در هریک از موارد بالا با چرخاندن محور روتور میتوان به درگیر بودن آن پی برد.
بررسی فن خنک کننده الکتروموتور
تیغه های خنک کننده الکتروموتور درون یک محفظه فلزی قرار دارند، که این تیغه ها وظیفه رساندن هوا به الکتروموتور و خنک کاری آن را به عهده دارند. در تعمیرات الکتروموتور باید بررسی شود که این تیغه ها با محفظه فلزی درگیر نباشند.
آزمایش های مکانیکی بعد از تعمیر الکتروموتور
- آزمایش تعادل روتور (متعادل سازی روتور باید برای اطمینان از استاندارد تعادل ایجاد شده، با درجه تعادل ISO مطابقت داشته باشد.)
- عدم وجود ارتعاش یا لرزش – استفاده از استانداردهای API
- تست بار یا تحمل مجاز – استاندارد API 686
نظافت موتورها
1-موتورها بایستی تمیز نگهداری شوند.
2-عاری از گرد و غبار، خاک و شن و روغن باشند.
3-برای تمیزکاری باید از برس های نرم یا کهنه های کتان تمیز استفاده کرد.
4-برای حذف گرد و غبار غیر ساینده روی کاور فن و انباشت کثافت بر روی فن و پره های خنک کن می بایست از جریان هوای فشرده استفاده نمود.
5-جعبه ترمینال موتور هایی که با درجه حفاظت IP55 منطبق شده اند بایستی نظافت شوند.
6-ترمینال های داخل جعبه آن ها باید عاری از اکسیداسیون بوده و از لحاظ مکانیکی در شرایط خوبی باشند. و تمام فضای استفاده نشده در آن عاری از گرد و غبار باشند. برای استفاده تحت شرایط محیطی نامساعد موتور های با حفاظت IP(W) 55 توصیه شده است.
مقایسه تعویض و یا تعمیر الکتروموتور
تعمیر الکتروموتور بهتر است یا تعویض آن؟
فرآیند تعویض سیم پیچی و تعمیرات الکتروموتور و نحوه عیب یابی الکتروموتور در مقایسه خرید یک الکتروموتور آکبند و جدید، به فاکتورهایی مثل قیمت سیم پیچی و تعمیرات الکتروموتور، احتمال خرابی دوباره و قیمت خرید الکتروموتور جدید با کارایی و ضریب بار مناسب، سطح مصرف انرژی الکتروموتور، عمر مفید و غیره بستگی دارد.
و در بسیاری از مواقع تعمیر الکتروموتور میتواند به صرفه تر باشد. اگر در هنگام تعمیر الکتروموتور اطلاعات کامل و دقیقی از مشخصات سازنده الکتروموتور در دسترس باشد، احتمال موفقیت تعمیرات و سیم پیچی ما بیشتر خواهد شد و همچنین طول عمر الکتروموتور به دلیل تعمیر مطلوب میتواند افزایش پیدا کند.
در اکثر مواقع بعضی از تعمیرگاهها، اطلاعات دقیق و کاملی از مشخصات سازنده الکتروموتور در دسترس ندارند و مجبورند که به ناچار الکتروموتور را مهندسی معکوس کنند. این فرآیند شامل شمارش تعداد دور سیم پیچ، گام سیم بندی، شروع فازهای R و S و T، اندازه گیری نمره سیم و غیره قبل از حذف سیم پیچ های قدیمی است. همین امر باعث میشود، الکتروموتور به دلیل تکرار سیم پیچی اشتباه بارها و بارها دچار مشکل و سوختگی شود.
تعمیرات الکتروموتور، نیازمند تحقیقات اساسی در مورد علت سوختگی الکتروموتور و جمع آوری اطلاعات دقیق و کامل برای تعمیرات و سیم پیچی الکتروموتور میباشد. آزمایش های میدانی انجام شده روی الکتروموتورهایی که مجدد سیم پیچی شده بودند، نشان داد که علت تلفات در الکتروموتورهایی که مجدد سیم پیچی شدهاند به دلیل شوک حرارتی ایجاد شده در هنگام خرابی الکتروموتور میباشد.
همچنین آزمایش های دینامومتر روی الکتروموتورهای جدید که سیم پیچ آنها کاملا معیوب و مجدد سیم پیچی شده بودند، نشان داد که این الکتروموتورها میتوانند به کارایی و راندمان اولیه خود بازگردند. طبق آزمایش های یک ساله انجام شده در مرکز تعمیر الکتروموتور، موتورهایی که دوباره سیم پیچی یا تعمیر میشوند.
در مقایسه با الکتروموتورهای نو، درصدی احتمال خرابی بیشتر دارند، که در صورت تعمیر مطلوب این احتمال کمتر میشود. اگر هزینه سیم پیچی و تعمیرات الکتروموتور و بازگردانی الکتروموتور به شرایط اولیه، بیش از 65 درصد قیمت خرید یک الکتروموتور جدید باشد، به صرفه تر این است که یک الکتروموتور جدید خریداری شود.
انتخاب مراکز تعمیر مجاز الکتروموتور
مراکز تعمیری که دارای برنامه کاری منظم و پرسنل با مهارت فنی بالا هستند و با مشتریان خود صادق میباشند، می توانند خدمات بهتری در زمینه نحوه عیب یابی الکتروموتور به شما ارائه دهند. همچنین وجود تجهیزات و ابزارهای پیشرفته تعمیرات و همچنین کیفیت قطعات به کار رفته در فرآیند تعمیر الکتروموتور، از نکات بسیار مهمی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
چرا که تضمین کیفیت قطعات به کار رفته، سبب افزایش طول عمر الکتروموتور خواهد شد، و نحوه عیب یابی الکتروموتور را راحتتر خواهد کرد.
جمع بندی
دقت در خرید الکتروموتور مناسب و نحوه عیب یابی الکتروموتور برای جلوگیری از هزینه های اضافی بسیار اهمیت دارد. الکتروموتور از بخش های مختلفی تشکیل شده است که این اجزا با در کنار هم قرار گرفتن باعث تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی میشوند.
بنابراین بروز مشکل در هر قسمت باعث ایجاد اختلال در روند کار الکتروموتور میشود، پس بهتر است با مراقبت و بازبینی درست از دستگاه، کیفیت و طول عمر آن را افزایش داده تا هزینه نابجایی را متقبل نشویم.
کارشناسان ما در شیبا صنعت آمادگی لازم را در ارائه هرگونه خدمات در زمینه نحوه عیب یابی الکتروموتور را دارند .